Over ons

Jouw partners voor verbetering

Jouw partners voor verbetering

Wij zijn een netwerk van professionele organisatieadviseurs, trainers, procesbegeleiders en teamcoaches. Wij helpen overheidsprofessionals bij het succesvol realiseren van hun verbetertrajecten. Dat doen we door vakkundige organisatieontwikkeling, en uitdagende trainingen. Zo werken we samen aan een betere publieke sector.

Wij bestaan sinds 2011. Eerst onder de naam Mcycle en sinds 2020 als de VerbeterPartners. Deze naam geeft namelijk veel beter aan wat we doen en onze rol daarbij, namelijk als partner.

De-Verbeter-Partners-Sander-Maathuis

Sander Maathuis
Organisatieadviseur & Trainer (Eigenaar)

“Verbeteren van organisaties en medewerkers, dat is wat ik leuk vind én kan. Inrichten van teams of afdelingen, nieuwe organisatieprincipes doorvoeren of beleid omzetten naar uitvoering: ik ga er graag mee aan de slag. Net als met het trainen van ambtenaren in effectief adviseren, veranderkunde en procesmanagement en Lean. Ik heb hier gedegen opleidingen in (master black belt, post master verandermanagement) en inmiddels ruim 15 jaar ervaring. Deze ervaring brengt mij ook over de grens. Bijvoorbeeld in Libanon, Palestina, Slovenië en Somaliland waar ik werk in projecten om de publieke sector te verbeteren. Mensen typeren mij als humoristisch, enthousiast, creatief en stabiel. Ik heb de VerbeterPartners opgericht, omdat ik geloof dat verbetering van de publieke sector beter moet én kan.”

De-Verbeter-Partners-Ewald-Stegenga

Ewald Stegenga
Procesbegeleider & Trainer

“Om een verbetertraject aan te gaan, heb je energie en veranderkracht bij betrokkenen nodig. Ik maak deze vrij en geef ‘m richting. Dit doe ik met creatieve werkvormen uit design thinking, agile, scrum en liberating structures. Daarmee laat ik mensen over belemmeringen en aannames heen stappen en stimuleer ze in het verzinnen van creatieve én gedragen oplossingen. Dat kan alleen in een open en ontspannen sfeer. Door goed te luisteren kan ik de juiste vragen stellen. Dankzij mijn jarenlange ervaring als senior beleidsadviseur heb ik een goede bestuurlijke antenne. Ik weet tegen welke obstakels overheidsprofessionals aanlopen en kan ze helpen verder te komen. Daar doe ik het voor.”