Over ons

Jouw partners voor verbetering

Jouw partners voor verbetering

Wij zijn een netwerk van professionele organisatieadviseurs, trainers, procesbegeleiders en teamcoaches. Wij helpen overheidsprofessionals bij het succesvol realiseren van hun verbetertrajecten. Dat doen we door vakkundige organisatieontwikkeling, en uitdagende trainingen. Zo werken we samen aan een betere publieke sector.

Wij bestaan sinds 2011. Eerst onder de naam Mcycle en sinds 2020 als de VerbeterPartners. Deze naam geeft namelijk veel beter aan wat we doen en onze rol daarbij, namelijk als partner.

De-Verbeter-Partners-Sander-Maathuis

Sander Maathuis
Organisatieadviseur & Trainer (Eigenaar)

“Verbeteren van organisaties en medewerkers, dat is wat ik leuk vind én kan. Inrichten van teams of afdelingen, nieuwe organisatieprincipes doorvoeren of beleid omzetten naar uitvoering: ik ga er graag mee aan de slag. Net als met het trainen van ambtenaren in effectief adviseren, veranderkunde en procesmanagement en Lean. Ik heb hier gedegen opleidingen in (master black belt, post master verandermanagement) en inmiddels ruim 15 jaar ervaring. Deze ervaring brengt mij ook over de grens. Bijvoorbeeld in Libanon, Palestina, Slovenië en Somaliland waar ik werk in projecten om de publieke sector te verbeteren. Mensen typeren mij als humoristisch, enthousiast, creatief en stabiel. Ik heb de VerbeterPartners opgericht, omdat ik geloof dat verbetering van de publieke sector beter moet én kan.”

De-Verbeter-Partners-Ewald-Stegenga

Ewald Stegenga
Procesbegeleider & Trainer

“Om een verbetertraject aan te gaan, heb je energie en veranderkracht bij betrokkenen nodig. Ik maak deze vrij en geef ‘m richting. Dit doe ik met creatieve werkvormen uit design thinking, agile, scrum en liberating structures. Daarmee laat ik mensen over belemmeringen en aannames heen stappen en stimuleer ze in het verzinnen van creatieve én gedragen oplossingen. Dat kan alleen in een open en ontspannen sfeer. Door goed te luisteren kan ik de juiste vragen stellen. Dankzij mijn jarenlange ervaring als senior beleidsadviseur heb ik een goede bestuurlijke antenne. Ik weet tegen welke obstakels overheidsprofessionals aanlopen en kan ze helpen verder te komen. Daar doe ik het voor.”

De-Verbeter-Partners-Jolanda-Waaijer

Jolanda Waaijer
Coach

” Zinvol zijn door te doen waar je blij van wordt. Daar zit kracht als je dat kan inzetten in een omgeving die bij jou past. Werk voelt dan niet meer als werk. Ik start trajecten vaak met een drijfveren assessment (Core Values Index). Dit maakt inzichtelijk wie jij van nature bent. Door keuzes die je maakt in je leven kan het namelijk zijn dat wat je doet niet meer past bij wie je van nature bent. Centraal in de coaching staat inzicht in jezelf krijgen. Welke patronen zijn ontstaan? Waar zijn deze helpend of belemmerend? Dat is het startpunt voor ontwikkeling en nieuwe keuzes. Ik ben gecertificeerd coach met ruim 25 jaar gemeentelijke werkervaring; waaronder als directeur en gemeentesecretaris. Deze achtergrond, met natuurlijk de nodige levenservaring, zet ik in bij coachingstrajecten. Zowel voor individuen als teams. Alles met het doel het beste uit mensen te halen en aanwezig talent optimaal te benutten.”

Ietze Oostinga | partner De Verbeter Partners

Ietze Oostinga
Coach & Trainer

“Veranderen werkt voor mij als ik het kan verbinden met verlangen. Ik help jou, je team of je organisatie dat verlangen te vinden om zo in beweging te komen. Als veranderaar ben ik mijn eigen instrument en dat moet zuiver klinken. Dus zorg ik ervoor dat het instrument goed gestemd is door veel vlieguren te maken bij vooral publieke organisaties en te blijven leren. Kijk maar eens op LinkedIn wat ik heb gedaan en doe. Ik werk systemisch, dat wil zeggen kijken naar het grotere geheel. Ik stel rake vragen. Daarbij vind ik het belangrijk om te luisteren naar de wijsheid van de minderheid in de groep. Anderen zeggen over mij dat ik rust en overzicht breng en tot resultaten kom.”

De-Verbeter-Partners-Paul-Jongstra

Paul Jongstra
Organisatieadviseur

“Ik realiseer succesvol verbetertrajecten door de natuurlijke behoefte om te veranderen te stimuleren en te begeleiden. Mijn kracht is dat ik daarbij altijd gefocust blijf op het doel dat de klant wil bereiken. Verbeteren is immers de juiste richting op veranderen. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als adviseur en afdelingsmanager bij verschillende publieke organisaties. Daar heb ik menig ambitieus veranderplan zien ontstaan. En even zo vele zien stranden. Dankzij deze leerschool in de praktijk, aangevuld met een MBA, weet ik dat de kracht van veranderen zit in een duidelijke visie en koers. Als organisatieadviseur ondersteun ik opdrachtgevers hierin en spiegel ik hen hierop. Zo zetten we samen concrete verbeterstappen. Door het gewoon te doen.”

De-Verbeter-Partners-Anne-Begeman

Anne Begeman
Organisatieadviseur & Gedragspsycholoog

“Iedereen wil veranderen, maar niemand wil veranderd worden. Volgens mij kom je daarom alleen tot verandering met een waarderende aanpak. Je kijkt dan wat er al aan rijkdom en energie is binnen een organisatie in plaats van wat ontbreekt. Als gedragspsycholoog met een post-master in organisatieontwikkeling adviseer en begeleid ik organisaties bij verbetervraagstukken. Ik begin bij wat er al is, om dat goede nog beter te maken. Daarnaast verzorg ik trainingen persoonlijk leiderschap. Hierbij verleid ik mensen tot zelfinzicht en verbetering. Ik graaf net even een laagje dieper, soms confronterend, maar altijd constructief.”

Tom Koppelman

Adviseur Businessfitscan

“Het verandervermogen van een organisatie bepaalt in hoge mate of veranderingen succesvol zijn. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om de invoering van een nieuw systeem, een andere werkwijze, of een reorganisatie. Verandervermogen is essentieel. Ik heb dit zelf ervaren in meer dan 35 jaar in diverse bedrijven (ASR, Robeco, APG, webhelp) en in uiteenlopende functies. Deze kennis en achtergrond zet ik nu in als adviseur om het verandervermogen van organisaties objectief vast te stellen en daarover te adviseren. Dit doe ik met de inzet van Business Fitscan. De meting en het rapport als resultaat hiervan, geven inzicht, zorgen voor bewustwording onder betrokkenen en creëren een gezamenlijk beeld. Daarmee draagt dit bij aan het succes!”

De-Verbeter-Partners-Barry-van-den-Bos

Berry van den Bos
Gedragstrainer & Trainingsacteur

“Bij verbeteringen vragen we mensen vaak om hun gedrag te veranderen. Ze moeten zelfredzamer zijn, meer eigenaarschap tonen of beter samenwerken. Als gedragstrainer geef ik teams en mensen snel inzicht in hun gedrag. Hierbij maak ik veel gebruik van toegepaste improvisatie: een actiegerichte methode die energie geeft en mensen helpt om los te komen van inefficiënte patronen. Ook ondersteunt het bij het ontwikkelen van nieuw gedrag. Als trainingsacteur help ik mensen om de stap te maken van kennen naar kunnen: van kennis naar vaardigheid. Dat doe ik positief stimulerend, met de nadruk op wat al goed gaat en tips voor wat nóg beter kan.”

De-Verbeter-Partners-Marcoen-Hopstaken

Marcoen Hopstaken
Professioneel wakkerschudder

“Verbeteren is vooral doen. Daarom zet ik mensen in beweging. Letterlijk en figuurlijk. In mijn trainingen en verbetersessies gaan de tafels aan de kant voor actieve en verrassende oefeningen, waar je met veel plezier iets van leert. Als acteurstrainer was ik betrokken bij de start van het BNN-televisieprogramma De Lama’s. Sindsdien is toegepaste improvisatie mijn inspiratiebron. Mijn specialisme: korte, energieke interventies die mensen wakker schudden en in beweging zetten. Daarnaast werk ik als trainingsacteur. Ik geef mensen daarbij de context om te leren, te reflecteren op mijn directe feedback en opnieuw te proberen. Zo verbeter je stap voor stap.”

Direct zelf aan de slag?