Krijg inzicht
Weet wat er speelt
Inzicht wat er speelt is essentieel om een verbetertraject te laten slagen. Twee instrumenten die we daarvoor vaak inzetten lichten we hieronder uit.
Voor inzicht in onveranderlijke kernwaarden
Core Values Index
Weten wat het DNA van jouw persoonlijkheid of dat van je team is, verklaart vaak waarom dingen gaan zoals ze gaan. Het helpt bij beter begrip van jezelf of elkaar. Een perfect startpunt voor verbetering. Wij maken hiervoor gebruik van de Core Values Index (CVI) bij verbetertrajecten en in een aantal van onze trainingen.
Waarom de Core Values Index?
Er zijn veel verschillende tests die inzicht geven in drijfveren. De belangrijkste reden waarom wij voor CVI kiezen, is dat het inzicht geeft in de onveranderlijke kernwaarden van iemand. CVI laat zien wie jij van nature bent. Deze claim is door de universiteit van Seattle wetenschappelijk gevalideerd. Zij hebben met de zogenaamde ‘repeat score reliability’ gemeten in hoeverre de uitkomst van een CVI test verandert na verloop van tijd. Daarbij heeft CVI een betrouwbaarheid van 97,7% over een periode van 10 jaar. Andere drijfveren testen scoren tussen de 60-80% over een aantal maanden tot een jaar. Je hoeft de CVI test dus maar één keer in je leven te doen. De uitslag blijft immers hetzelfde.
Hoe werkt de Core Values Index?
CVI geeft je inzicht in het DNA van je eigen persoonlijkheid of dat van je team. Het gaat uit van vier hoofdtypes: Builder, Banker, Merchant en Innovator. Je hebt je energie op al deze 4 types zitten. De verdeling is alleen bij ieder van ons anders. CVI kijkt niet alleen naar waar je meeste energie zit. Het kijkt ook naar welke energie dicht bij je zit en je meer in zou kunnen zetten voor groei en ontwikkeling.
Doe de test
Wil jij graag inzicht in je eigen onveranderlijke drijfveren? Vraag dan de gratis test aan. Je krijgt dan een beknopte versie zonder volledig rapport en zonder online bespreking met onze CVI coach. Liever een CVI test met volledig rapport en online besprekingen een van onze gecertificeerde coaches? Als particulier kan dat voor slechts € 150,- Wil je het voor medewerkers in je team of organisatie doen? Neem dan contact met ons op.
Aanvraag CVI test
Voor inzicht in verandervermogen
Business Fitscan
Het verandervermogen is het vermogen van een organisatie om met verandering om te gaan. De lenigheid én de vaardigheid van medewerkers om zich aan te passen. De business fitscan brengt het verandervermogen in beeld. Het geeft je vooraf inzicht in de valkuilen en risico’s. Waardoor je tijdig maatregelen kunt nemen om de risico’s te ontlopen of te beperken en om de valkuilen te dichten. Denk daarbij aan het helder formuleren van haalbare doelen (op gedragsniveau). Het aantonen van de noodzaak. Of het beter betrekken van de medewerkers bij de oplossing. Business Fitscan is vanuit de praktijk ontwikkeld, theoretisch getoetst, wetenschappelijk onderbouwd én werkt.
Vraag gratis demo aan!
Wil jij inzicht in verandervermogen? Dit product bieden wij aan in samenwerking met onze partner Business Fitscan. (Door op onderstaande button te klikken kom je op hun pagina waar je een gratis online demo kunt aanvragen)
Waar bestaat verandervermogen uit?
Het verandervermogen is opgebouwd uit een aantal zogenaamde relevante en beïnvloedbare Change Drivers. Dat zijn:
- Noodzaak: In hoeverre ervaart men de noodzaak om het verbetertraject te laten slagen?
- Koers: Zijn de doelen helder voor iedereen?
Is duidelijk hoe de doelen worden bereikt? Én geloven de medewerkers erin? - Betrokkenheid:
Zijn de medewerkers wel echt betrokken bij de verandering of alleen bij de organisatie? - Veranderruimte:
In hoeverre is het mogelijk voor medewerkers hun kennis en kunde in te zetten? - Belemmeringen:
Hoe goed is de organisatie in staat om de verandering zonder belemmeringen te laten verlopen?
Business Fitscan ondersteunt om zo snel, goedkoop én leuk mogelijk te veranderen. We leveren daarom een éénduidig en goed onderbouwd rapport met meting, diagnose en advies. Dit presenteren we vaak in een workshop aan betrokkenen om zo de beelden die leven bij elkaar te brengen. Dit is een prettig uitgangspunt om het verbetertraject te starten. Ook kunnen we een dashboard inrichten zodat de ontwikkeling van het verbetertraject te volgen is op basis van vervolgmetingen. Zo werken we samen aan verbetering van de publieke sector.