Trainingen

Ontwikkel je verbetervaardigheden

Trainingen

Ontwikkel je verbetervaardigheden

Waarom kiezen voor een training van de VerbeterPartners?

Willen jij en je collega’s je verbetervaardigheden ontwikkelen? Zodat jullie zelf verbeteringen kunt realiseren binnen je organisatie? Kies dan voor een van onze trainingen. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze toepasbaar, energiek en herkenbaar zijn.

Toepasbaar gaat om kennen én kunnen. Om iets te kunnen moet je oefenen. In onze trainingen maken we daarom altijd de stap van kennen naar kunnen. Door theorie te koppelen aan praktisch toepasbare instrumenten. Én door je hiermee te laten oefenen. Het liefst binnen je eigen casus.

Energiek betekent Lol in leren. Wij maken leren leuk. Door gebruik te maken van creatieve werkvormen en leuke interventies zorgen we dat de energie hoog blijft. Humor vinden we belangrijk in onze trainingen. We laten je graag lachen.

Onze trainingen zijn verder herkenbaar omdat we voorbeelden uit jouw praktijk gebruiken. Wij komen uit de publieke sector met trainers die een achtergrond hebben als manager, programmaregisseur, directeur of organisatieadviseur. Zij hebben daarnaast hun sporen verdiend in verbetertrajecten én kunnen dus vanuit eigen ervaring inspelen op jouw vragen.

Wat bieden wij je?

Onder staat ons trainingsaanbod. Dit maken wij graag op maat voor jouw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een korte basistraining van een halve tot een hele dag waarin jij en je collega’s basiskennis opdoen over een onderwerp. Of een verdiepend ontwikkeltraject van rond de drie dagen waarin jullie praktische instrumenten leren en deze direct kunnen toepassen op je eigen casus. Ook is een masterclass mogelijk waarbij we dieper ingaan op de achterliggende principes van instrumenten en modellen. Én jullie krijgen dan college van verschillende toonaangevende gastsprekers.

Interesse in een op maat training? Neem dan contact met ons op.

Verbetermanagement

Succesvol verbeteren in de publieke sector met IMPROVE

Wil je mensen meenemen in een verandering? Goed kunnen omgaan met weerstand? Een helder stappenplan om tot resultaat te komen? Met onze IMPROVE -verbeteraanpak leren we je een bewezen effectieve methode. We bespreken de verschillende stappen van verandering en reiken per stap praktische instrumenten aan. Daarnaast krijg je inzicht in de gedrags- en organisatiepsychologische wetmatigheden achter verandering. En in de specifieke veranderdynamiek van gemeenten. Hierdoor leer je waarom veranderingen vaak lopen zoals ze lopen én wat je daaraan kunt doen.

Verschillende professionals van lokale en nationale overheden en adviesbureaus hebben onze trainingen verandermanagement gevolgd. Zij waarderen met name de heldere vertaling van theorie naar praktijk, de aangereikte instrumenten die hen écht verder helpen en de energieke insteek van de training. Onze trainers zijn dan ook opgeleid in verandermanagement met vele jaren ervaring als verandermanager binnen de publieke sector.

“De VerbeterPartners verzorgden de Masterclass Verbetermanagement ontzettend goed. Zij lieten ons verandertheorieën ervaren aan de hand van oefeningen en gaven goede voorbeelden uit de praktijk. Verder werkten we aan een eigen veranderopdracht volgens een heldere aanpak. Zo konden we het geleerde direct toepassen. Kortom: een praktisch toepasbare Masterclass die inzicht geeft!”

referentie de Verbeter Partners - Matthias OuwejanMatthias Ouwejan, Adviseur, Spring Professional

Leiderschap bij verbetering

Wees de krachtige motor die de verbetering mogelijk maakt

Geen verbetering kan zonder mensen die er belang bij hebben. Én zich er sterk voor willen maken. Wij noemen dit de motor. Hoe meer leiderschap mensen in deze motor tonen, hoe beter een verandertraject verloopt. Deze training is voor iedereen die (mede) sturing geeft aan een verbetertraject. Of je nu manager, adviseur of betrokken medewerker bent. Je leert kritisch te kijken naar je eigen rol in de verbetering. In deze training behandelen we de twee belangrijkste aspecten van leiderschap: kennis over jezelf en kennis over psychosociale factoren die het succes van samenwerken bepalen.

Kennis over jezelf gaat in op welke manier jij leiderschap toont? Door welke bril kijk jij naar de wereld? Wat zijn jouw dominante patronen en drijfveren? Hoe kun je die inzetten bij deze verbetering? Hierbij maken we vaak gebruik van de Core Values Index: een test die jouw aangeboren ‘natuur’ meet in plaats van hoe je gevormd bent. Zo krijg je inzicht in wie je werkelijk bent.

kennis over psychosociale factoren geeft je dieper inzicht in hoe we als mensen gebouwd zijn. Als je dit beter begrijpt, kun je zorgen voor een team dat goed samenwerkt en presteert. Een team waarbinnen mensen elkaar versterken. We gaan in op diverse theorieën over de psychologie van samenwerken; behandelen de zes psychologische voorwaarden voor verandering van Cialdini én kijken naar Lencioni’s succesfactoren van teams.

Zo wordt jij effectiever als leider om de verbetering mogelijk te maken.

“In deze training leer je écht naar jezelf kijken. De trainer van de VerbeterPartners verleidt je daartoe en is gedreven door een natuurlijke nieuwsgierigheid. Ik werd geprikkeld om de volgende stap te zetten. Daarbij hebben we ook nog eens veel gelachen!”

referentie de Verbeter Partners - Dorien van KalmthoutDorien van Kalmhout, Organisatieadviseur, Gemeente Oss

“Wat leuk en nuttig! Ik krijg er al zin in. Volgende week gaan we met ons team werken aan een visie en een jaarplan. Ik ga daar een techniek toepassen om met elkaar te komen tot een plan waaraan we nu eens wél allemaal bijdragen.”

Deelnemer workshop

Energieke verbeter interventies

Werkvormen die doel treffen

Wil je een aantal doeltreffende werkvormen leren die energie geven? Interventies die je eenvoudig kunt toepassen? En die niet lang duren waardoor ze binnen een regulier werkoverleg in te plannen zijn? Neem dan deel aan deze training. Je leert twee typen interventies. Interventies voor inzicht. Deze maken jou en de mensen binnen je team of organisatie bewust waar je nu staat. En interventies voor verbetering. Die helpen je om een stap de goede richting op te veranderen.

We gaan eerst in op een paar algemeen menselijke psycho-sociale eigenschappen. Zo weet je waarom we ons gedragen zoals we ons gedragen. Dan gaan we aan de slag met interventies hoe hiermee om te gaan. Je leert interventies die je kunt gebruiken op groeps- en organisatieniveau. Hoe je vooronderstellingen wegneemt bijvoorbeeld. Of hoe je creatief denken stimuleert. Maar ook hoe je een team eenvoudig laat kijken of alle noodzakelijke rollen wel vervult zijn. Of door welke brillen je naar een organisatie kunt kijken. Ook leren we je hoe je de verandermotieven volgens Cialdini in kunt zetten. Aan het eind van deze training is je rugzak verder gevuld met energieke verbeterinterventies die je meteen kunt gebruiken.

Adviseren met impact

Effectief adviseren in de publieke sector

Wil je dat medewerkers je verbeteradvies accepteren? Of wil je meer invloed als adviseur? Of wil je wellicht inzicht in manieren van beïnvloeding? De training adviesvaardigheden geeft je praktische tools om mensen mee te krijgen in je advies. Want gelijk hebben is nog geen gelijk krijgen. Het ontwikkelen van vaardigheden vormt de kern van deze training. Dit doen we aan de hand van praktische instrumenten en modellen. Deze passen we toe op je casus. Je kunt er daarna meteen mee oefenen in een rollenspel met trainingsacteurs.

Wij hebben een adviesvaardigheden game ontwikkeld voor 100 medewerkers van een adviesbureau en hen daarin getraind. Daarnaast verzorgen we al jaren trainingen adviesvaardigheden voor de Bestuursacademie. Onze trainers hebben zelf jarenlang gewerkt als adviseur bij lokale overheden of doen dat nog steeds.

“Wij wilden de vaardigheden van onze ongeveer 100 adviseurs verder ontwikkelen. De VerbeterPartners ontwikkelden een challenge die perfect bij ons bedrijf paste. De kracht van de VerbeterPartners? Door goed te luisteren en door te vragen begrijpen ze ons en ons werkveld écht. Dat zie je terug in een fantastische en creatieve invulling van de training. Dit is zeker niet onze laatste samenwerking!”
referentie de Verbeter Partners - Marion van StaverenMarion van Staveren, Directeur Haute Equipe
“Wij zetten de VerbeterPartners vaak en naar grote tevredenheid in bij onze projecten. Bijvoorbeeld voor de training van medewerkers van opleidingsinstituten in Noord-Macedonië, Kirgizië en Georgië. Zij leerden professionele trainings- en facilitatievaardigheden en staan nu vol vertrouwen voor groepen. Daarnaast kunnen ze een gedegen sessieplan maken volgens een logische aanpak. En hebben ze tal van creatieve methoden in hun rugzak.”
referentie de Verbeter Partners - Merijn HartogMerijn Hartog, Directeur CESS

Faciliteren

Verbetersessies optimaal begeleiden

Hoe richt je verbetersessies optimaal in? Wat is een gedegen aanpak die resultaat oplevert én leuk is? En hoe ga je om met groepsdynamieken en weerstand? In deze training leer je creatieve en prikkelende sessies organiseren, met uitdagende opdrachten, een mix van creatieve leervormen en vooral met resultaat. Zo faciliteer je straks vol vertrouwen verbetersessies.

Wij hebben tientallen mensen opgeleid tot facilitator, zowel in binnen als buitenland. Dit doen we met ervaren trainers, die vele jaren ervaring meebrengen.

Wil jij inzicht in je eigen onveranderlijke drijfveren?

Doe de Core Values Index test

Inzicht in drijfveren is essentieel voor de ontwikkeling en verbetering van jezelf, je team of de organisatie. Wij maken hiervoor gebruik van de Core Values Index (CVI) binnen onze opdrachten en trainingen.

Nieuwsgierig naar CVI? Hier vind je meer informatie.

CVI drijfveren test - Banker

Je verbetervaardigheden ontwikkelen?

Je verbetervaardigheden ontwikkelen?