Trainingen

Ontwikkel je verbetervaardigheden

Verbeter Partners - Trainingen

Verbeter je vaardigheden

Willen jij en je collega’s je verbetervaardigheden ontwikkelen? Zodat jullie zelf verbeteringen kunt realiseren binnen je organisatie? Kies dan voor een van onze trainingen. We hebben drie type trainingen die we graag op maat maken voor jullie organisatie. In de 1-daagse basistrainingen doe je basiskennis op over een onderwerp. In de verdiepingstrainingen leer je praktische instrumenten en oefen je vooral om deze toe te passen. Juist het kunnen toepassen maakt je namelijk verbetervaardig. Dit zijn trainingen van twee tot drie dagen. In de masterclasses gaan we verder in op de achterliggende principes van instrumenten en modellen.

Hieronder staan onze kerntrainingen. Andere wensen of ideeën? Neem gerust contact met ons op.

Verandermanagement

IMPROVE – succesvol verbeteren in publieke organisaties

Wil je mensen meenemen in een verandering? Goed kunnen omgaan met weerstand? Een helder stappenplan om tot resultaat te komen? Met onze op bewijs gebasseerde IMPROVE -aanpak leren we je een bewezen effectieve verandermethode. We bespreken de verschillende stappen van verandering en reiken per stap praktische instrumenten aan. Daarnaast krijg je inzicht in de gedrags- en organisatiepsychologische wetmatigheden achter verandering. En in de specifieke veranderdynamiek van gemeenten. Hierdoor leer je waarom veranderingen vaak lopen zoals ze lopen én wat je daaraan kunt doen.

Medewerkers van lokale en nationale overheden, het openbaar ministerie, hogescholen en adviesbureaus in Nederland hebben deze training naar grote tevredenheid gevolgd. Onze trainers hebben dan ook een master in verandermanagement en vele jaren ervaring als verandermanager.

“De VerbeterPartners verzorgden de Masterclass Verandermanagement ontzettend goed. Zij lieten ons verandertheorieën ervaren aan de hand van oefeningen en gaven goede voorbeelden uit de praktijk. Verder werkten we aan een eigen veranderopdracht volgens een heldere aanpak. Zo konden we het geleerde direct toepassen. Kortom: een praktisch toepasbare Masterclass die inzicht geeft!”

referentie de Verbeter Partners - Matthias OuwejanMatthias Ouwejan, deelnemer Masterclass Verandermanagement, Spring Professional

“Wij wilden de vaardigheden van onze ongeveer 100 adviseurs verder ontwikkelen. De VerbeterPartners ontwikkelden een challenge die perfect bij ons bedrijf paste. De kracht van de VerbeterPartners? Door goed te luisteren en door te vragen begrijpen ze ons en ons werkveld écht. Dat zie je terug in een fantastische en creatieve invulling van de training. Dit is zeker niet onze laatste samenwerking!”

referentie de Verbeter Partners - Marion van StaverenMarion van Staveren, Directeur Haute Equipe

Adviesvaardigheden

Effectief adviseren in de publieke sector

Wil je dat medewerkers je verbeteradvies accepteren? Of wil je meer invloed als adviseur? Of wil je wellicht inzicht in manieren van beïnvloeding? De training adviesvaardigheden geeft je praktische tools om mensen mee te krijgen in je advies. Want gelijk hebben is nog geen gelijk krijgen. Het ontwikkelen van vaardigheden vormt de kern van deze training. Dit doen we aan de hand van praktische instrumenten en modellen. Deze passen we toe op je casus. Je kunt er daarna meteen mee oefenen in een rollenspel met trainingsacteurs.

Wij hebben een adviesvaardigheden game ontwikkeld voor 100 medewerkers van een adviesbureau en hen daarin getraind. Daarnaast verzorgen we al jaren trainingen adviesvaardigheden voor de Bestuursacademie. Onze trainers hebben zelf jarenlang gewerkt als adviseur bij lokale overheden of doen dat nog steeds.